Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2010

Δωρεάν Internet στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας ή αλλιώς έλεος μας δουλεύουνε!

Τον τελευταίο καιρό είναι ηλίου φαεινότερο ότι ασχολούμαι σοβαρά με το διαδίκτυο. Γι' αυτό και περίμενα πως και πως το δωρεάν internet στο χωριό μου όπως άλλωστε είχε ανακοινωθεί. Το χωριό μου ειρήσθω εν παρόδω είναι οι Άγιοι Θεόδωροι Κορινθίας. Διαβάζω λοιπόν σήμερα στην ηλεκτρονική εφημερίδα e-istos ένα άρθρο που το υπογράφει η Αναστασία Οικονόμου σύμφωνα με το οποίο η δυνατότητα δωρεάν πρόσβασης στο internet θα υπάρχει , εφόσον οι πληροφορίες που αναφέρει είναι σωστές και όταν το έργο ολοκληρωθεί φυσικά , στις περιοχές γύρω από το Δημαρχείο και το κτίριο του Περιφερειακού Ιατρείου , το οποίο είναι και αυτό ένα κτίριο του Δήμου στο οποίο στεγάζονται υπηρεσίες του και στο οποίο βρίσκεται η αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου. Μέχρι εδώ καλά αφού λογικά στα κτίρια αυτά θα τοποθετηθούν οι απαιτούμενες κεραίες - οι γνώσεις μου στα τεχνικά θέματα είναι ελλιπείς- και αυτά βρίσκονται στο κέντρο του οικιστικού ιστού της πόλης.
Η συνέχεια όμως είναι εξοργιστική για να μην πω τίποτα χειρότερο. Οι υπόλοιπες περιοχές είναι ο παραλιακός πεζόδρομος της οδού Σαρωνικού , η πλατεία Εθνικής Αντίστασης επίσης επί της παραλίας , δηλαδή η δυτική κατάληξη της παραλιακής οδού και η παραλία (!΄;;;;;) του αλσυλλίου Λιάντρου , δηλαδή η ανατολική - ο θεός να την κάνει γιατί οι Δημοτικοί Άρχοντες δεν πρόκειται- κατάληξη του ιδίου ως άνω παραλιακού δρόμου. Πού σημαίνει ότι στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας το δωρεάν internet θα παρέχεται απλόχερα στα ψάρια του Σαρωνικού Κόλπου που θα αρχίσουν να σερφάρουν σαν τρελά στο διαδίκτυο έτσι και αντιληφθούν ότι μπορούν να το κάνουν χωρίς σύνδεση. Επίσης προβλέπεται να κυκλοφορούμε το καλοκαίρι στην παραλία με τα laptops μας για να κάνουμε chat ανάμεσα στις βουτιές και κάτω από την ομπρέλα , οσονούπω βλέπω το blog μου να γίνεται παραθαλάσσιο και μένα να σκοτώνομαι να εξασφαλίσω θέση σε παραλιακό παγκάκι ή έστω στην αμμουδιά με την πετσετούλα μου.
Πέρα όμως από την πλάκα θα πρέπει να μας θεωρούν πολύ ηλίθιους - γιατί εκπλήσσομαι βέβαια με αυτό δεν ξέρω.
Τέλος πάντων ο λόγος αυτής της ανισσόροπης χωροθέτησης που βγάζει off τα 2/3 του βασικού κομματιού της πόλης που βρίσκεται κάτω από την Νέα Εθνική Οδό Αθηνών - Κορίνθου αλλά και όλους τους οικισμούς που κείνται πάνω από αυτήν και καλύπτει εξ' ολοκλήρου το μέτωπο του Δήμου προς την θάλασσα καθώς και το Δημοτικό Αλσύλλιο που εδώ και χρόνια το εκμεταλλεύεται ιδιώτης είναι προφανής. Να επωφεληθούν τα ακριβά διαμερίσματα που έχουν κατασκευαστεί τα τελευταία χρόνια στις περιοχές αυτές και οι επιχειρηματίες που διατηρούν μαγαζιά επί της παραλίας , καλά για τα Πευκάκια (Δημοτικό Αλσύλλιο Λιάντρο) δεν το σχολιάζω καν. Πέραν τούτων ουδέν...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου